Рейтинг кращих ігрових процесорів зима весна 2021 інтернет-магазин Artline

Недоліком цього процесора є те, що він створений на сокеті AM4. У тесті продуктивності на ядро він показує себе притаманно для даної цінової категорії. Натомість у тесті по всіх ядрах, він показує один із найкращих результатів у рамках бюджетного сегменту. Можна було б сказати, що це мінус, але в рамках такої продуктивності швидші покоління не потрібні.

ігрові процесори

Наразі він є самозайнятим і розподіляє свій час між написанням свого блогу, консультаціями з містами з екологічних питань і дослідженням стратегій пом’якшення кліматичних змін. У среднебюджетной сегменті непоганим рішенням стане Core i Skylake, якого з головою вистачить на всі ігри, випущені за останні роки. Висока ціна за процесор, який за характеристиками фактично не перевищує i5-6400. Інструмент дає можливість перевірити чи піде гра на комп’ютері. Модуль порівнює системні вимоги гри з параметрами вашого комп’ютера, тест видасть вам попередню оцінку і визначить чи підходять ваш процесор і відеокарта. Також плюсом процесора Intel Core i F є те, що він підтримує роботу з шиною PCIe 5.0, яка має найвищу швидкість пропускання на момент укладання рейтингу.

Вибираємо найкращий ігровий процесор за виробником

Intel Core i K – високопродуктивний процесор, оскільки чіпи отримали заводський розгін, про що свідчить індекс K у назві. Завдяки цьому максимальна частота становить 5,1 ГГц, а базова – 3,5 ГГц. У поєднанні з тим, що Intel Core i K має 14 ядер та 20 потоків, це дозволяє використовувати його не тільки в іграх, а й у роботі. Завдяки архітектурі ядра Zen 3 компанія AMD домоглася значних поліпшень, включаючи уніфікований 8-ядерний комплекс з прямим доступом до кеш-пам’яті третього рівня об’ємом 32 МБ. Дана архітектура забезпечує 19% приріст кількості інструкцій за цикл , що є найбільшим показником з моменту появи оригінальних процесорів Zen в 2017 році. Проте, ігри – це можливість побачити реальний потенціал будь-якої системи.

Раніше процесори виготовлялися лише з одним ядром, але з розвитком технологій з’явилися процесори з 16 ядрами. Отже, щоб мати кращий процесор для ігор, вам потрібно щонайменше 4 ядра. Процесор Intel Core i5 вважається основним процесором Intel на сьогоднішній день поряд з іншими процесорами 10-го покоління. Базова частота їх збільшена в порівнянні з попереднім поколінням з 3.7 ГГц на 9600K до 4.1 ГГц на i K. Тактова частота Turbo Boost також збільшується з 4.6 ГГц до 4.8 ГГц для одного ядра і до 4.5 ГГц для всіх ядер.

Внутрішній об’єм пам’яті пристрою призначений для зберігання особистої інформації користувача, різних додатків і файлів. Заявлений обсяг пам’яті може не збігатися з фактичним, тому що частина заявленого об’єму зайнята системною інформацією (напр. операційною системою). Графічний процесор (англ. graphics processing unit, GPU) – окремий пристрій персонального комп’ютера, смартфона або ігрової приставки, що виконує графічний рендеринг. Частота оновлення зображення дисплея показує, скільки разів в секунду на дисплей може виводитися нове зображення. Наприклад, якщо дисплей має частоту оновлення 144 Гц, це означає, що зображення на ньому оновлюється 144 рази в секунду. У поєднанні з високою частотою кадрів, що забезпечується спільно ЦП та ГП, висока частота оновлення забезпечує плавність зображення та більш високий показник FPS. Величина, яка визначає кількість точок (елементів растрового зображення) на одиницю площі (або одиницю довжини).

Будь-який 6-ядерний/12-потоковий процесор Intel здатний скласти пряму конкуренцію AMD Ryzen x. Досвід тестування цих процесорів показує, що тут і там є перевага, і часто кращим стає то Intel, то AMD і навпаки. Але жорстка конкуренція на цьому ринку йде на користь ринку і клієнтам. В i5 також відсутня нова технологія Intel Thermal Velocity Boost , яка дозволяє процесору підвищувати частоту вище зазначеної при виконанні певних умов. TVB доступний тільки на нових процесорах i9 10-го покоління. Новий сокет необхідний для процесорів 10-го покоління, і Intel також запускає свій набір мікросхем Z490 разом з виробниками материнських плат. Є й інші відмінності, які повинні дозволити i K трохи розширити свої можливості і зберегти хорошу продуктивність при розумній ціні.

Потрібно враховувати загальний TDP комплектуючих, підбирати корпус з можливістю установки оптимальної кількості вентиляторів для відводу потрібного значення TDP. Встановивши 8 вентиляторів з високим рівнем дБ, вам буде некомфортно перебувати біля комп’ютера, він буде занадто гучним. Топові комплектуючі дозволяють насолоджуватися грою в 4К. Можна навіть придбати 4 безрамкових FullHD монітори для максимального пориненя в гру – на топовому ПК вони будуть працювати бездоганно. Без топових комплектуючих комп’ютер не зможе реалізувати потенціал високочастотних геймерських моніторів, адже в онлайн шутерах все вирішують долі секунди. Таким чином, обидва мають свої відмінності в залежності від потреб, але вони мають високу якість і завжди намагаються впроваджувати інновації на ринку процесорів. E-серія призначена для бюджетних ноутбуків, а лінійка А з індексами, що позначають кількість ядер, має в своєму складі графічне ядро.

Важливо, що на ринку також є процесори, у яких максимальна тактова частота може бути змінена шляхом розгону. До них відносяться процесори Intel Core з літерою K в назві, а також чіпи AMD Ryzen. Ще вище планку ігрової продуктивності піднімає RYZEN X – 12 ядерний і 24-х потоковий передфлагманський процесор від AMD. Тут максимальна частота на ядро ​​без розгону із коробки сягає 4,8 ГГц (5,2-5,3 у розгоні). У більшості ігор поступається конкуренту X від AMD, випереджаючи його, хіба що, в кібердисциплінах (а для них достатньо процесорів з нижчою продуктивністю).

оновленоОкупанти атакували Україну дронами, але сили ППО показали неймовірний результат

Найкращі процесори для ігор High-end версії – це те, що ми можемо вважати вершинами лінійки. Вони мають високі вимоги до потужності, але генерують максимальну продуктивність для програм, які вимагають великої продуктивності і швидкості. Ці процесори зазвичай мають оновлені технології в обсязі кешу і тактових частот, які впливають на швидкість обробки. Однак, чим більше оновлення, тим більше необхідно, щоб інші частини комп’ютера були в одній технологічній тональності.

Наприклад, при розпакуванні архівів, 3D обчислення (у тому числі іграх) приріст продуктивності може досягати 10%. Дозволяють проводити розгін (оверклокінг) – підвищення частоти в порівнянні https://www.048.ua/list/404238 з заводськими параметрами. Так можна збільшити продуктивність ЦП, але в процесі розгону процесора збільшується тепловиділення, тому необхідно подумати про ефективне охолодження.

Intel Core i3 10100F

Вона визначає логіку дій, за якою між собою взаємодіють різні блоки. Деякі мікроархітектури заточені на високу продуктивність, інші – на енергоефективність. Функціональний блок складається з транзисторів, які вирізуються на кристалі фотолітографією. Чим меншими будуть транзистори, тим більше їх поміститися на одиницю площі.

Від свого попередника відрізняється сучасним техпроцесом 10 нм, підтримкою PCIe 5.0 і швидкої оперативної пам’яті (до 4660 МГц). Все це дозволяє зібрати на базі даного процесора ПК для геймінгу середнього рівня, додавши до нього відеокарту. Материнськими платами 1700 сокет а, частина з яких підтримує DDR5. Тому цей процесор може стати як базою для конфігурації під подальший апгрейд, так і для легкої ігрової або робочої системи.