Головні наукові та технічні відкриття 2016 року за версією Popular Science

В університеті працювало 2817 науково-педагогічних і штатних працівників науково-дослідної частини, серед них віком до 35 років – 692. Загальна кількість докторів наук – 320, до 35 років – 4 особи; кандидатів наук – 1411, з них віком до 35 років – 338 осіб. Штатними виконавцями науково-дослідних робіт є 304 особи (віком до 35 років – 43), докторів наук – 11, кандидатів наук – 81 особа.

По суті це установка для експериментів, яка має величезний розмір. Це міжнародний проект, в якому беруть участь вчені з понад 100 країн. Якщо рік, що здається вам не дуже веселим, подивіться на нього з точки зору піддослідних тварин. Їм доводилося брати участь найчастіше в абсолютно абсурдних і непотрібних наукових дослідженнях. Видання Mens Health вибрало кілька наукових робіт, в яких досліджувались зовсім вже очевидні речі . На четвертому місці хіт-параду розробок вчених привернула увагу павукова павутина. Щорічно вчені з Королівського наукового товариства Великобританії готують світу список головних наукових відкриття та проектів.

Кра­щі англомовні доповіді кон­ференції опубліковано у збірнику IEEE Xplore Digital Library, який індексується базою Scopus. Ставлячи на меті інтеграцію уні­верситету в середовище світової наукової комунікації, ми ведемо активну роботу із включення наукових періодичних видань КПІ ім. Ігоря Сікорського до міжнародних баз даних та реєстрів ресурсів відкритого доступу. Участь у виконанні завдань згідно з https://www.3849.com.ua/list/409927 Державною цільовою науково-технічною програмою проведення досліджень в Антарктиці на 2011–2020 роки (2 роботи). Працюючи в умовах початку імплементації нового Закону України про науку, колектив нашого університету отримав конкретні результати діяльності у 2016 році в науково-іннова­ційній сфері, які представлені в щорічному інформаційно-ана­літичному збірнику “Наука КПІ ім. Ігоря Сікорського – 2016”.

Відтепер не треба знімати шви перед наступною операцією й потім знову їх накладати на те саме місце – цю проблему вирішує пластикова блискавка. Ні гною, ні шрамів, ні голок, ні перев’язок, ні швів. Сама блискавка до тіла клеїться за допомогою клейкої перфорованої плівки типу пластиру, щоб шкіра могла дихати в ділянці кріплення. Неартеріальну кровотечу шов-блискавка зупиняє за лічені секунди. Унікальний комп’ютерний комплекс для реєстрації та обробки звуків дихання дозволяє не тільки за лічені хвилини встановити точний діагноз, а й контролювати клінічний перебіг захворювань дихальних органів. В основі дії комплексу лежить багатоканальна реєстрація звуків за допомогою чотирьох сенсорів з подальшим аналізом отриманої інформації. У 2013 році учений з інвалідністю Іван Бондаренко, який родом з Донецька, винайшов еко-ін’єкційний шприц.

У числі головних проривів виявилось відкриття гравітаційних хвиль колаборацією LIGO, а також — екзопланети, подібної до Землі, біля зірки Проксима Центавра. Експерти встановили найбільш значущі наукові відкриття, зроблені за 2016 рік, передає журнал Science. Роберт Горвіц в 70-і роки, продовжуючи роботу в цьому напрямку, відкрив два гени клітинного самогубства.

наукові відкриття 2016

Слід також впровадити та розвивати проект електронного видання монографій на відкритій вида­вничій платформі Open Monograph Press та їх просування до міжнародних наукових та наукометричних баз даних. На реалізацію політики університету щодо представлення результатів досліджень у відкри­тому доступі була спрямована співпраця НТБ, Видавничої служби “УРАН” та оргкомітетів міжнародних наукових конференцій із переведення наукових періодичних видань та конференцій КПІ ім. Ігоря Сікорського на відкриті видавничі платформи OJS – Open Journal Systems та OCS – Open Conference Systems, а також співпраця НТБ та кафедр університету щодо розвитку ElAKPI – електронного архіву наукових та освітніх матеріалів університету. Усі 30 видань університету зареєс­тровані та розпочали роботу на платформі OJS – Open Journal Systems. З них 25 отримали адреси сайтів у доменній зоні kpi.ua та відкрились у проекті “Наукова періодика України” (УРАН) для загального доступу. У новому Законі вперше сформовано узагальнений під­хід до організації науки в державі на чолі з Прем’єр-Міністром як керівником Національної ради України з питань розвитку науки і технологій.

Якщо це дійсно так, наша Сонячна система знову виявиться дев’ятипланетною. Оригінальний пристрій для визначення швидкості автомобіля в момент аварії розробив вінницький вчений Віталій Огородніков. За словами професора, пристрій обчислює швидкість по залишковій деформації автомобіля. Це набагато точніше, ніж визначати його з гальмівного шляху. Винахід Огороднікова зацікавив китайських підприємців, і вони підписали угоду про співпрацю з Вінницьким національним технічним університетом на 100 тисяч доларів. У результаті проведених досліджень (а саме – “проходження” шляху тертя, рівного 200 км або 23 млн циклам навантаження) учені не виявили ніяких ознак зносу.

У 2013 році учені Донецького фізико-технічного інституту імені О. Цей прилад унікальний тим, що діагностує пухлину індикатором, який дає дуже точну термокартинку всієї молочної залози, виявляючи по локально підвищеній температурі найдрібніші новоутворення. Колонка Леоніда Швеця У той час коли Україна живе війною, занурена в неї всіма думками і почуттями, Росія, яка війну розв’язала і гробить у ній тисячі своїх людей і власне майбутнє, від неї всіляко відгороджується. Учені десятиліттями намагалися сфотографувати “чорну діру”.

Самі непотрібні відкриття 2016 року

Коли паливо згорає, відбувається вивільнення вуглекислого газу в атмосферу. Ісландські вчені, можливо, виявили спосіб, як зробити так, щоб вуглець не потрапляв в атмосферу і не погіршував проблему парникового ефекту. Проводилась робота з електронним архівом наукових та освітніх матеріалів КПІ ім.

Для користувачів

Третє місце посів проект чотиривимірного синхротрона, який направляє на досліджувані тканини і клітини промені такої потужності, що можна заглянути в тривимірному просторі в саму суть матеріалу і речовини. Не завдаючи шкоди досліджуваного об’єкта рентген передає інформацію у вигляді фотографій високого дозволу. У разі порушення права інтелектуальної власності його захист здійснюється в порядку, встановленому адміністративним, цивільним і кримінальним законодавством. У всіх випадках період, за який враховується заробітна плата, з урахуванням виключення, передбаченого цим Законом, не може бути меншим ніж 60 календарних місяців. Умови оплати праці наукових працівників державних наукових установ визначаються Кабінетом Міністрів України.

Вчені вирахували вік геніальності

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію. Раніше повідомлялося, що, на думку вчених, мозок жінки при вагітності змінюється на два роки. Це вдалося встановити завдяки магнітно-резонансної томографії.

Державний інноваційний фонд здійснює на конкурсних засадах фінансову та матеріально-технічну підтримку заходів, спрямованих на впровадження пріоритетних науково-технічних розробок та новітніх технологій у виробництво, технічне його переоснащення, освоєння випуску нових видів конкурентоспроможної продукції. Видатки на наукову і науково-технічну діяльність є захищеними статтями видатків Державного бюджету України. Забезпечення вільного розвитку наукової та науково-технічної творчості. Здійснює інші повноваження, які відповідно до Конституції України віднесені до її відання. При цьому заробіток для обчислення пенсії в усіх випадках не може перевищувати граничну суму заробітку (доходу), з якої справляється збір на обов’язкове державне пенсійне страхування.

Ігоря Сікорського продовжив розпочату в минулі роки діяльність з удосконалення системи набуття, охорони і захисту об’єктів права інтелектуальної власності (ОПІВ), створених в університеті. Виконання конкурсних проектів за кошти загального фонду державного бюджету МОН України (126 робіт, у тому числі фундаментальних – 42, прикладних – 77, науково-технічних розробок – 7). Серед них 4 проекти уперше проведеного міністерством конкурсу для молодих учених. Команда молодих учених і студентів ФТІ dcua, лідером і тренером якої є науковий співробітник ФТІ Микола Ільїн, визнана кращою у світових змаганнях студентів за напрямом “Кібернетична безпека”, у яких брали участь більше 12 тисяч команд. Це свідчить про те, що фахівці з комп’ютерної безпеки КПІ є сильнішими за своїх колег з найвідоміших університетів світу. Всі комерційні рекламні матеріали позначені словами “Спецпроєкт” чи “Партнерський матеріал”.

Вчені зможуть перепрограмувати код людини, прибравши з нього інформацію про хронічних, спадкових захворюваннях. У 2015 році були успішно виконані випробування цього методу. Редагування також без помилок виконали в 2016 році в США. Розвитку матеріально-технічної бази наукової і науково-технічної діяльності. Держава встановлює для наукових (науково-педагогічних) працівників, які мають необхідний стаж наукової роботи, пенсії на рівні, що забезпечує престижність наукової праці та стимулює систематичне оновлення наукових кадрів. Держава гарантує встановлення ставок (окладів) науковим працівникам наукових установ, діяльність яких фінансується з бюджету, на рівні не нижче посадових ставок (окладів) викладачів відповідної кваліфікації вищих навчальних закладів. Заробітна плата наукових працівників складається з посадових окладів (ставок), премій, доплати за наукові ступені, вчені звання, надбавки за стаж наукової (науково-педагогічної) роботи та інших надбавок, доплат та винагород за наукову (науково-педагогічну) діяльність, передбачених законодавством.