Наукове товариство студентів, аспірантів, докторантів і молодих учених

За час існування Наукового товариства студентів та аспірантів студентами Ужгородського національного університету опубліковано більше 5600 наукових публікацій із актуальних проблем гуманітарних та технічних наук. Місією Наукового товариства здобувачів освіти і молодих учених Університету є збагачення та розширення науково-освітнього простору інноваційними ідеями, створення і реалізація дослідницьких проєктів. Студентський науковий гурток – це основна структурно-функціональна одиниця в організації наукової роботи студентів на кафедрі, створена з метою допомоги студентам у проведенні досліджень та поглибленого вивчення відповідної дисципліни. Членом наукового гуртка може стати кожен студент, який бере активну участь у його діяльності та регулярно відвідує засідання.

  • Організація та розвиток міжвузівського та міжнародного наукового та культурного співробітництва тощо.
  • Організація та участь у міжнародних, всеукраїнських, міжрегіональних, регіональних та інших наукових проєктах, конкурсах, конференціях тощо.
  • Організація та розвиток міжвузівського й міжнародного наукового та культурного співробітництва.
  • Наукове товариство діє відповідно до Конституції України, Закону України «Про вищу освіту», інших законів і підзаконних нормативно-правових актів органів державної влади та органів місцевого самоврядування, нормативних актів НУ «ОЮА», а також Положення про Наукове товариство молодих вчених, аспірантів та студентів.

Тоді було розпочато роботу по створенню та розвитку Студентського наукового товариства (СНТ) Національного педагогічного університету імені М.П. За одноголосним рішенням Вченої ради університету від 29 жовтня 2014 року Студентському науковому товариству було присвоєно ім’я Григорія Волинки – відомого вченого, який все своє життя присвятив служінню науці та залученню до неї талановитої студентської молоді. Другим, проте не менш важливим напрямом діяльності Наукового товариства, є організація різноманітних наукових заходів, у яких беруть участь студенти вищих навчальних закладів із різних куточків України. За роки існування СНТ, а тепер Наукового товариства, за його участі було проведено численні наукові заходи міжнародного та всеукраїнського масштабу, ще більше – на університетському рівні. Серед них вісім національних моделей Верховної Ради України, дванадцять всеукраїнських брейн-рингів «Знавці Конституції» на кубок президента НУ «ОЮА», всеукраїнські студентські олімпіади з правознавства, всеукраїнські правничі школи, всеукраїнські студентські наукові конференції. 4 жовтня 2019, відбулась одна з найважливіших подій студентського наукового життя — конференція Наукового товариства студентів, аспірантів та молодих вчених. Ці вибори стали першими для новоствореного об’єднання.

Рядок навіґації

У роботі НТСАДМВ беруть участь студенти, аспіранти, докторанти і молоді вчені віком до 35 років (докторанти – до 40 років), які займаються науковими дослідженнями та навчаються або працюють у ХНМУ. Робота в товаристві діє на основі добровільності, рівноправ’я членів, самоврядування та законності. Наукове товариство студентів (далі НТС) є структурним підрозділом Наукового товариства студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених, який здійснює координацію науково-дослідної роботи здобувачів вищої освіти (далі – ЗдВО). Студентське наукове товариство (далі СНТ) Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого (далі Університет) створено з метою забезпечення захисту прав та інтересів осіб, які навчаються в Університеті, зокрема щодо питань наукової діяльності, підтримки наукоємних ідей, інновацій та обміну знаннями. СНТ є частиною системи громадського самоврядування Університету. Мета діяльності Наукового товариства – створення сприятливих умов для науково-дослідної роботи та інноваційної діяльності студентів, аспірантів, докторантів і молодих учених університету, об’єднання їхніх зусиль для розв’язання актуальних проблем сучасної науки. Члени Наукового товариста студентів, аспірантів, докторантів і молодих вчених Вінницького національного аграрного університету неодноразово виборювали високі місця на студентських наукових конкурсах та олімпіадах, а також активно беруть участь у всеукраїнських та міжнародних конференціях семінарах та круглих столах.

наукове товариство

До його складу входять всі ЗдВО, які навчаються в університеті. Якщо вам до вподоби інтелектуальна праця, чекаємо вас у наукових гуртках та Студентському науковому товаристві Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. Основною метою діяльності НТАіС є всебічне сприяння науковій, винахідницькій та іншій творчій діяльності студентів та аспірантів. Щорічно Радою Наукового товариства проводиться звітна конференція студентських наукових гуртків, на якій старости наукових гуртків звітують про результати роботи студентського гуртка.

Твори науку сьогодні

Навчання в Університеті враховує всі сучасні тренди на ринку праці. Це завжди актуальні та затребувані спеціальності, які мають державну акредитацію. Прийом до складу здійснюється на підставі письмової заяви. Всеукраїнська студентська науково-практична конференція «Науковий вимір соціальних та педагогічних проблем сьогодення» та ін. Члени НТСА займають керівні посади у Всеукраїнських організаціях, зокрема у Лізі студентів Асоціації правників України, Українській асоціації студентів-медиків та Українській асоціації студентів-стоматологів. За підтримки РНТСАДМВ функціонує діючий телеграм-канал, на якому кожен зі студентів має змогу побачити розклад наукових гуртків.

Наукове товариство здобувачів освіти і молодих учених

Розширення міжнародних науково-дослідницьких зв’язків здобувачів вищої освіти, докторантів та молодих вчених Університету. Саме тоді, під час проведення звітної щорічної наукової студентської конференції, на підставі спільного колективного рішення студентів та ректорату НУ ОЮА (тоді ще ОНЮА), було покладено початок відродженню студентського наукового товариства, яке до цього існувало в Юридичному інституті Одеського державного університету ім. гаи орг уа складається зі студентського наукового товариства (далі – СНТ), що здійснює координацію науково-дослідної роботи студентів, та ради молодих вчених (далі – РМВ), що здійснює координацію науково-дослідної роботи аспірантів та молодих вчених НУ «ОЮА». Забезпечення і захист прав та інтересів осіб, які навчаються в УКД, зокрема стосовно організації навчального процесу і проведення наукової роботи. Члени наукового товариства брали активну участь у Всеукраїнських студентських олімпіадах та конкурсі студентських наукових робіт, що надавало можливість презентувати Університет Ушинського на ринку освітніх послуг, ознайомитися з найкращими зразками системи підготовки фахівців. Популяризація наукової діяльності серед студентської молоді, сприяння залученню студентів до наукової роботи та інноваційної діяльності. Активно представники наукового товариства долучаються до університетських заходів з популяризації культури доброчесності, принципів наукової етики серед молодих науковців, зокрема до проведення Тижнів доброчесності та Шкіл молодого науковця, які щорічно проводяться в Університеті Ушинського.