Новини науки КПІ ім Ігоря Сікорського

На широкий загал молоді науковці представили свої презентації, у яких були висвітлені найважливіші результати наукових досліджень за звітний період і які підтвердили актуальність, інноваційність, практичну спрямованість наукових робіт. Членам координаційної ради молоді вчені представили свої презентації, у яких були висвітлені найважливіші результати наукових досліджень за звітний період і які підтвердили актуальність, інноваційність, практичну спрямованість наукових досліджень. Інформація про переможців конкурсу буде оприлюднена на сайті Міністерства освіти і науки України у розділі «Двосторонні наукові конкурси».

  • Наталія Нестерова проінформувала членів ради про хід виконання наукової теми щодо теоретично-експериментального обґрунтування механізмів комплексної взаємодії фітотоксичних чинників на процеси, що зумовлюють продуктивність сільськогосподарських культур.
  • Науковець може бути керівником тільки в одній роботі, враховуючи й ті, які розпочаті в минулі роки.
  • Таким чином десятки стратегічних компаній РФ, які працюють на “оборонку” країни-агресора і відіграють ключову роль у підтримці її військ, досить тривалий час залишатимуться без критично важливої інформації та сервісів.
  • Головне завдання – забезпечення Росгідромету, інших міністерств і відомств РФ оперативними матеріалами супутникових знімків і тематичною продукцією гідрометеорологічного, природно-ресурсного та океанографічного призначення.

Про розробку системи формування та реалізації лідерського потенціалу молоді об’єднаних територіальних громад України доповіла керівник теми Наталія Морозюк. Науковий керівник теми «Дослідження наукових основ створення комплексу технологій виробництва продуктів для дитячого і дієтичного харчування» Наталія Глембовська доповіла про здобутки колективу у окресленому напрямі досліджень. Після активного обговорення заслуханих звітів було прийнято рішення їх схвалити та клопотати перед Міністерством освіти і науки України щодо доцільності подальшого виконання наукових робіт молодих учених. Для осіб, які мають вищу освіту не нижче другого (магістерського) рівня, та 38 років для осіб, які мають науковий ступінь доктора наук або навчаються в докторантурі, на час їх висунення для участі у конкурсі на здобуття стипендій.

“Мені купити вам навушники?” Чому заборона на акустичне насилля в українському транспорті не працює

Бурхливу дискусію викликали вимоги щодо кількості публікацій у виданнях, які входять до міжнародних наукометричних баз даних у членів спецрад, офіційних опонентів та здобувачів наукового ступеня доктора наук; неможливості керівництву університетів та наукових установ брати участь у атестації наукових кадрів. Щодо позитивних нововведень, члени координаційної ради відмітили зменшення кількості публікацій, необхідних для здобуття наукового ступеня доктора філософії. Порядком врегульовано питання академічної доброчесності та чітко визначено норми оплати праці членів спецрад та офіційних опонентів, публічний захист дисертації з трансляцією у мережі інтернет. Чергове засідання координаційної ради з питань науково-технічної діяльності було насичене науковими дискусіями. На розгляд членів ради були представлені наукові звіти молодих вчених про науково-дослідну роботу за 2017 рік.

наукові новини

Бухгалтерського обліку при проведенні науково-дослідних робіт. Наразі продовжується підготовча робота щодо включення інших наукових видань університету в EBSCOhost та інші наукометричні і інформаційні бази даних. EBSCOhost надає можливість збільшити цільову аудиторію читачів, підписку, потенційних авторів та партнерів у науковій діяльності. Це доступна через веб-інтерфейс база даних наукової інформації з галузей медицини, фізики, хімії, економіки та інших наук, що періодично оновлюються. Зростання концентрації вуглекислого газу в атмосфері планети внаслідок діяльності людини є головною причиною, що призводить до глобальної зміни клімату. При цьому змінюються суспільні вимоги до лісів, набуває пріоритетності їх біосферна роль і функції природного поглинача парникових газів. Беручи до уваги, що одним із найсуттєвіших складників біологічної продуктивності лісів є їх фітомаса — компонентами якої здійснюється поглинання та довготермінове депонування вуглецю і генерування кисню, розроблені нормативи набувають загальєвропейського значення.

Вчені виявили новий вид доісторичних котів – фото

До розгляду не висуваються роботи, за які їх претендентів вже було удостоєно державних нагород України. Національним університетом «Львівська політехніка» під егідою Міністерства освіти і науки в України з метою відслідковування динаміки рівня обізнаності та поширеності практик Відкритої науки в Україні. Наукова група може складатися з науковців, які представляють одну установу (організацію), а також з науковців, які працюють у різних установах (організаціях). Одна фізична особа не може бути представленою https://www.06274.com.ua/list/443812 більше ніж у двох заявках, поданих на цей конкурс, та може бути керівником лише в одній із них. Порушення цієї вимоги є підставою для відхилення всіх заявок, де представлена особа, що порушила зазначену вище вимогу. Рішення щодо продовження фінансування у наступному році приймається після розгляду звіту за попередній рік виконання проєкту. Документи подаються особисто або надсилаються поштою до Міністерства освіти і науки України (бул. Тараса Шевченка, 16, к. 310, м. Київ, 01601) у підписаній папці.

Сервіси для науковців

Велика кількість артефактів з каменю, кістки і рогу була знайдена на стоянці Чуандун на південному заході китайської провінції Гуйчжоу. Орієнтація та похоронна обстановка сильно нагадували звичаї племен Західної Балтики. У світ вийшов 7-й випуск журналу “Наука та метрика”, який присвячений особливості української наукометрії в умовах війни. Bentham Science – видавець рецензованої літератури медичного та технічного спрямування.