Вийшов Перший Номер Газети «піонерська Правда »

Редактора Михайла Сполітака змінив Іван Горемика, опісля керував часописом Феноген Каліщук. Редакція і адміністрація розташувалась на вулиці Малоброварній, 1, опісля адреса змінилась на Ю. Газета починає виходити під нинішньою назвою -“Запорізька правда”.

коли вийшла газета правда

Передрук, копiювання або вiдтворення iнформацiї, що мiстить посилання на агентства “Iнтерфакс-Україна”, PHL та Reuters у будь-якiй формi суворо забороняється. Матеріали з позначкою Спецпроєкт, PROMO, Позиція, Подія, Партнерство друкуються на правах реклами. Редакція Gazeta.ua може не розділяти позицію авторів розділу “Погляди” та не несе відповідальність за матеріали авторів та читачів розділу “Блоги”. 60 років тому, 12 квітня 1961-го, космічний корабель “Восток-1”, пілотом якого був Юрій Гагарін, уперше полетів у космос. Цю дату відзначають як Всесвітній день космонавтики.

Корабель “Восток” стартував з космодрому “Байконур”. На ньому Юрій Гагарін вперше у світі зробив орбітальний обліт Землі, який тривав 108 хв. Зберегти моє ім’я, e-mail, та адресу сайту в цьому браузері для моїх подальших коментарів.

Нічого не вдієш, поети меткіші за державників. Ні, поети мають не план Маршалла, у поетів є план Серця. Вісник+К – новини Луцька, Волині, Рівненщини й України, перевірені й достовірні новини, актуальні інтерв’ю, кримінальна хроніка, розповіді про унікальних людей та їхні життєві історії.

Мешканець Києва Захистив Білку Від Ворон І Отримав Штраф

Свіжі номери розміщені у форматі ПДФ у відкритому доступі на сайті «Південної правди». Газета починає видаватися українською мовою під назвою “Червоне Запоріжжя”, а 6 січня 1940 р. Стає органом Запорізького обкому і міськкому КП(б)У та обласної ради депутатів трудящих. Наслідуючи традиції своїх попередниць, вона продовжує партійну лінію, веде велику організаторську роботу, наполегливо і пристрасно агітує за будівництво нового соціалістичного життя. Скандал із критикою вірша Сосюри підняв на поверхню низку тодішніх соціально-політичних проблем.

У 1927 році Річинський зупинив випуск часопису «На варті» і розпочав видавати журнал «Рідна церква» – друкований орган Українського церковного комітету, головою якого був обраний. Редактором видання став Петро Калинчук. Адреса друкарні й видавництва не змінилась. Передплата на рік коштувала п’ять злотих, примірник – forty https://quickastmaker.com/2021/10/22/page-19/ грошей.

У створенні та подальшому розвитку «Піонерської правди» брали активну участь провідні громадські діячі, відомі письменники і поети, серед яких — Н.Крупської, М.Ульянової, М.Горький, В.Маяковський, А.Гайдар, С.Маршака, Л.Кассиля, До . Першим редактором газети став Бухарін. До речі, чимало радянських письменників, що стали згодом відомими, починали друкуватися саме на літературних сторінках «Піонерської правди». На сторінках «П.» проходят обговорення і дискусії на теоретичних і партійно-організаційні теми. Його відразу засудили до смертної кари і вивезли під Одесу. Друзям вдалося витягнути з кривавих енкаведистських пазурів Лева Когута завдяки німецькій переселенській комісії.

Презентація Книжки “сучасна Українська Проза Та Поезія У Vogue Ukraine Version” На “книжковому Арсеналі”

У 1919 році тут видали «Дневник урядовий староства Володимирського». У 1923 році вийшла газета-одноднівка «За українську народню справу» за редакторства Петра Певного. А 18 грудня 1925 року з’явилась одноднівка «Селянський союз», видавцем і засновником якої названо Українське соціалістичне об’єднання. Редактором газети був С. Назарук, відповідальним редактором – І.

Про справу Свинарчуків. Бо так, уявіть собі, «анонімні джерела» УП нічим не кращі за «анонімні джерела» Денисової. Але Денисова — омбудсмен, а УП — журнальчик олігархів, ситуативно патріотичних, але олігархів.

Після скидання царизму «П.» стала виходити з 5 березня 1917 як орган ЦК і Петербурзького комітету РСДРП(б). Після повернення з-за кордону з 5 квітня 1917 до складу редакції увійшов Ленін. У редакцію «П.» у березні — липні 1917 в різний час входили Еремєєв, Калінін, Муранов, Ольмінський, Сталін і ін. Секретарем редакції була М. «П.» публікувала найважливіші документи і матеріали партії, твори Леніна (з березня по 25 жовтень 1917 — 207 його робіт). Наклад досягав 85—90 тис.

А для українців наша історія – щеплення гідністю, що вимагатиме адекватної поведінки в повсякденному житті. Саме тому я вважаю, що цією дорогою, яку подолав «День», належить пройти всім, а найперше – українській журналістиці,»- наголошує головний редактор «Дня». Документи та фотографії дають можливість відтворити події 30-річної давності й розповідають про життя міста атомників Прип’яті до аварії, події перших годин та днів після аварії, наступні дії з ліквідації її наслідків. В Україні ще з перших років незалежності маємо приклади відродження “дореволюційних” видань. Той же “Вечірній Київ”, який не боїться експериментувати із літочисленням, віднедавна почав відлічувати свій родовід з 21 грудня 1905 (3 січня 1906) року.