Сотні людей їдуть в Карпати на пошуки золота

Його теж називають карпатським клондайком. Саме тут у витоках Чорного Черемоша на кордоні із Румунією справді є золото. Староста села Люча на Косівщині Микола Хім’як розповідає, що у потічку Ласкунса знайшли запаси золота. Була розмова в 90-ті про можливий початок видобутку золота. Але Верховна Рада визначила видобування на Закарпатті, нас залишили як державний запас. У його пошуках прочісують кілометри гірських річок. Його збирають по крупинках, але мріють знайти кілограми.

Данило Апостол був досить багатий, крім того, ще гетьман Мазепа подарував йому землю у Великих Сорочинцях (Полтавська область, Миргородський район). Апостол докупив землю, побудувавши маєток і Спасо-Преображенський храм, а також цілу мережу підземель і катакомб, в яких заховав свої незліченні багатства. Данило Апостол мав слабкість до масивної посуди із золота і срібла, дорогої зброї, творів мистецтва і т.д. Гігантський скарб прихований в підземеллях, частину входів до якого ретельно приховано, але деякі мають мало не парадні входи. З часом вони обвалилися, але пошуки скарбу Данила Апостола не припиняються досі.

де в карпатах можна знайти золото

Але, як і у випадку з Нестором Махном, насолодитися своїми незліченними скарбами Мазепа не зумів, провівши залишок життя в убогості. Самі ж скарби були заховані в різних місцях. Частина зарита в підземеллях резиденції Мазепи в Батурині, частина – в селі Гончарівка, в околицях замку на крутому березі річки Сейм поруч з дорогою, що веде в Конотоп.

Золото використовують в найсучасніших галузях виробництва від ядерних реакторів до ракет, від мобільних телефонів до телевізорів. Це також ідеальний провідник тепла і електричної енергії, найкраще антикорозійне покриття. Його використовують як каталізатор в хімічних реакціях і для покриття куполів церков. Взагалі, без золота розвиток науки і господарства в ХХІ столітті просто немислимий. Ну і, нарешті, це еталон вимірювання вартості товарів на міжнародному ринку.

Дмитро Комаров показав, як варив гуцульський сир і грибну юшку в Карпатах (ФОТО, ВІДЕО)

Уперше про поклади дорогоцінного металу на Прикарпатті – заговорили ще пів століття тому. Тоді це була сенсація всесоюзного масштабу, про яку писали ледь не всі газети, а гори заполонили золотошукачі. Велике родовище золота в Закарпатті з назвою Мужіївське належить до найбільших у світі.

Вони, як люблять жартувати місцеві, вміють одним поглядом лікувати від закрепів. Коли ми спустилися з Лисої гори на землю, на нас чекав неабиякий гастрономічний сюрприз. У рахівській галереї Franko’3/coffee & gallery пригощали стравами з бриндзею у сучасній інтерпретації від ресторатора Віталія Дубровського. Особливо вразили чорні вареники та суші. А шеф-кухар Радек Конечни почастував маринованим будзом (це твердий сир, який розтирають із сіллю, так і народжується бриндзя). Якою може бути подорож по «Гуцульських сирних плаях», на власному досвіді відчули українські журналісти під час прес-туру.

Молодь Франківська запрошують на навчання про діяльність депутатів

У Рахівському районі Закарпатської області виявили велике родовище золоторудних покладів. До кінця року в Україні буде зареєстрований перший продукт харчування із захищеним географічним зазначенням – гуцульська овеча бриндзя. Найулюбленіша їжа, яку вживають люди в процесі гри в слоти онлайн. Що подобається https://www.aeroson.com.ua/ гравцям казино Пінап під час азартної гри. Саме за такою технологією робили бриндзу в Карпатах за часів дідів-прадідів. І в цьому можна переконатися в Музеї старожитностей у Криворівні. Тут можна побачити фото гуцульських ватагів, які так само, як і Василь з полонини «Кринта», вимішують молоко у путері.

Щоб більше зануритися в нього, пані Ольга пропонує нам вдягнути VR-окуляри. За їх допомогою складається враження, що ти стоїш не в музейній кімнаті, а на полонині, а навкруг тебе бігають вівці. От-от можна до якоїсь доторкнутися рукою. По стрімких сходах, як по горах на полонину, підіймаємося на другий поверх.

Брудні,покусані і поцарапаті ми вертаємося до машини. Який був наш початковий план я теж не писатиму. Бо все ітак було пішло не по плану але вийшло дуже класно. В першому живуть ватаг з дружиною та вівчарі. А от в другому відбувається все найцікавіше для туристів.