ПОУНБ ім І П. Котляревського Нетрадиційні та альтернативні джерела енергії

В першому півріччі 2023 року ДТЕК Енерго інвестував 1,5 млрд грн в ремонти ТЕС. І головне – таким чином Україна в числі перших в світі зможе наблизитися до виконання глобальної мети ООН №7, вносячи свій внесок в загальнопланетарну справу декарбонізації. Такий ривок належить зробити і Україні, чия енергетика має найпотужніший потенціал, але водночас – і безпрецедентну неповороткість. Тим часом, для сучасного енергетичного пирога потрібні інші інгредієнти. Подивимося, які з проривних технологій у нас вже є, і які сектори енергосистеми, при такій же наполегливості, як у Ілона Маска, можна змусити працювати на безвуглецеве майбутнє. «Багато з цих ідей виявляться невдалими, – говорить Гейтс. У лютому цього року представник люкс-індустрії, автомобільний концерн Rolls-Royce, представив британському уряду план проєкту атомного модульного реактора малої потужності.

«Енергоатом» готовий забезпечити стабільні тарифи для населення – «Енергоатом-Трейдинг». Теплопостачальники зменшили споживання газу майже на 32 мільйони кубів — Зубко. Україна проведе переговори з ЄБРР щодо модернізації мережі електропередач. Французький RTE International допоможе Укренерго впроваджувати інноваційні технології при експлуатації мереж. Суд відмовився призупиняти дію нового тарифу на передачу Укренерго з 1 серпня 2019 року.

Ринок геотермальної енергії досягне 50 мільярдів доларів до 2027 року. «Укренерго» планує випуск «зелених» облігацій на EUR500 млн для розрахунків з ВДЕ-генерацією. В Україні введення акцизу зменшить споживання електроенергії з відновлюваних джерел – УАВЕ. НКРЕКП зобов’язала виробників ВДЕ платити за небаланси держкомпанії.

Найбільша в Хорватії дахова СЕС видала першу електроенергію. Приріст потужності сонячних електростанцій в серпні перевищив в Німеччині 327 мегават. Шотландія перейде на чисту енергію вже в найближчі роки. У Німеччині побудують першу плавучу сонячну електростанцію промислового масштабу. На Дніпропетровщині планують побудувати біогазову станцію на осаді стічних вод та курячому посліді. ЄБРР може виділити додаткові EUR 200 млн на розвиток ВДЕ в Україні.

наукові дослідження рослин у галузі альтернативних джерел енергії

На вітровій турбіні в Іспанії встановили гнучкі сонячні панелі. Bloomberg спрогнозував, коли електрокари перевершать з продажу бензинові авто. ЄС завершив ухвалення пакету законів по чистій енергетиці. Норвезькі теплоходи почнуть ходити на біопаливі з риби в 2021 році. На засіданні Уряду під головуванням Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана cхвалено рішення щодо додаткового виділення 380,6 млн грн на програму «теплі кредити» для ОСББ у 2019 році. Берлін готується до повного переходу на електроавтобуси.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube. Забезпечення добробуту та якості життя сільського населення. Японія роздумує над майбутнім без атомних електростанційЦираноськи Д. Умови ефективного застосування сонячних електроенергетичних систем Патон Б., Клюй М., Коротинський О., Макаров А., Трубіцин Ю.

Огляд новин енергетики: 25-31.05.2020

У Німеччині українська делегація на чолі з Ольгою Буславець ознайомилася з досвідом розвитку індустріального туризму як напрямку трансформації вугільного регіону. Міненерго доручило оптимізувати графіки ремонту атомних енергоблоків. Сталу роботу ТЕЦ у осінньо-зимовий період буде забезпечено. Гірникам шахти “Надія” виплатили заборговану зарплату.

«Вінд Солар Енерджі» має намір побудувати 3 ВЕС потужністю до 190 МВт в Житомирській області. Півтори сотні сонячних електростанцій не можуть розпочати працювати на Кропивниччині. Україна увійшла у п’ятірку європейських країн за темпами встановлення вітряних станцій. У Хмельницькій області відкрили першу в Україні СЕС з вітчизняними панелями.

Група Kness планує ввести в експлуатацію власну СЕС потужністю 33 МВт. Лауреатами Нобелевської премії стали вчені, які вивчали зв’язок економіки та клімату. ТОВ “Атлас Кепітал Енерджі” в листопаді розпочне будівництво СЕС у Херсонській області. Буде виділено на енергоефективність в Україні в наступному році.

Українська альтернативна енергетика: 29.06-05.07.2020

Виробництво е/е з вугілля в Україні впаде до 2030 року на 46%, частка атомної – зросте з 53% до 57% – прогноз ДТЕК. АМКУ дозволив Smart Holding Новинського купити 25% акцій «Харківобленерго». На Дніпропетровщині запустили когенераційну установку на шахтному метані потужністю 1,6 МВт.

На Миколаївщині запустили сонячну станцію потужністю 148 МВт. В Україні стане обов’язковим використання рідкого біопалива на транспорті. За перше півріччя на УЕБ було продано більше 1,5 млрд куб. НКРЕКП ухвалила рішення для забезпечення безперебійного постачання природного газу виробникам теплової енергії. Держекоінспекція розпочала перевірку Трипільської ТЕЦ. Наступного тижня Рада розгляне “екологічні” законопроєкти.

Баланс Енергетики України квітень 2022

У Парижі аеропорти перейдуть на сонячну електроенергію. На Запорізькій АЕС проводиться планова інспекція МАГАТЕ. В Івано-Франківській області мають намір побудувати міні-ГЕС потужністю 500 кВт. Енергоблок №1 Рівненської АЕС підключено до енергомережі після завершення планового ремонту. «ДТЕК ПЕМ-Енерговугілля» повністю відновив енергопостачання ш/у «Південнодонбаське №1».

В Одеській області почали будівництво першої черги ВЕС потужністю 32,4 МВт. «Укренерго» разом із ЄБРР розробляють проект модернізації підстанцій вартістю 149 млн. Пакистан запросив Саудівську Аравію інвестувати в ПЕК. Японський SoftBank обіцяє безкоштовну сонячну електроенергію після закінчення договорів PPA. Данія збирається ввести заборону на продаж бензинових і дизельних автомобілів з 2030 року, гібридів – з 2035 року. ЮУАЕС готується до продовження строку експлуатації енергоблока №3. Верховна Рада прийняла закон про програму зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС.

Найбільшого розповсюдження розвиток біоенергетики набув в країнах з незначним потенціалом власного видобування природного газу та нафти, зокрема у ЄС. Одним з перспективних напрямків альтернативної енергетики є біоенергетика. Цей напрямок об’єднує способи отримання енергії з відходів, біопалива з рослин, використання нетрадиційних видів палива. У біоенергетиці використовують сміття з будівництва, від вирубки лісу, від виробництва паперу, від фермерських https://vidviday.ua/blog/en/4-best-ukrainian-castles-you-can-visit-near-lviv-legends/ господарств, сміття з міських звалищ і так само виробляється природним чином метан. Незважаючи на те, що в різних кліматичних умовах використовувати сонячні електростанції або батареї цілий рік неможливо, попит на них досить великий. І професія інженера сонячних батарей надзвичайно затребувана. На сьогоднішній день існує багато компаній з виробництва, встановлення і обслуговування сонячних батарей на заміських будинках, приватних підприємствах.