Як організувати бізнес на вирощуванні грибів

Будь-яка площа для плантацій повинна забезпечувати підтримання стабільної температури цілий рік для безперервного врожаю. Міцелій зазвичай закуповується у великих фермерських господарствах чи досвідчених приватних грибників. Для білого гриба промислові масштаби малорентабельні. Як правило, цей вид грибів культивують любителі садівничого справи. Це пояснюється особливостями зростання цих рослин, їх симбіозом з деревами. Іншими словами, забезпечити зростання мікоризи здатна коренева система дерева.

бізнес на вирощуванні грибів

Якщо є виробництво міцелію, то слід обзавестися автоклавом, або придбати спеціальну машину, обробну зерно. Кімната, де буде зберігатися субстрат, і окреме місце для його приготування. Де б не розташовувалося грибне виробництво, потрібно подбати про наявність в ньому електрики, водопроводу, а ще, можливо, знадобитися газ.

Підбір працівників і оплата праці

Протягом наступних 10 днів міцелій повинен розростися по оболонці і почати формувати перші гриби. Від закладки плодових тіл до першого врожаю проходить 3-5 днів. Торф’яний покрив підтримуйте у вологому стані, для цього його потрібно регулярно зволожувати. Зволожуйте обережно, щоб не перелити грибницю.

Планування власної справи

Ціна при цьому буде цілком прийнятною, і ви зможете продавати товар з економією на своєму часу. Важливо буде тільки укласти договір з уточненням всіх нюансів поставок і подбати про доставку. Мішки потрібно наповнювати доверху, роблячи внизу отвори для виходу надлишків води.

Іноді вдається дістати для субстрату відходи переробки льону. Ці види грибів мають приємний смак і корисні для здоров’я. Найбільш звичними продуктами в даному сегменті для жителів Росії є печериці та гливи.

У заздалегідь підготовлених полінах просвердлюють отвори на глибину, що перевищує довжину деревних паличок з міцелієм. Далі їх поміщають в ці отвори й замазують садовим варом, щоб http://jkg-portal.com.ua/ru/publication/one/sogodn-v-ukrajin-nevelik-doshh–51308 не допустити потрапляння інших патогенних спор. Деревний матеріал повинен бути завжди злегка вологим. Готові поліна можна розмістити під тінню дерев або в закритому приміщенні.