Узагальнююча робота з теми: «Демократичне суспільство та його цінності»

Індивідуальна спонтанність оцінювався через рівень ситуативної складності, з яким міг впоратися випробуваний. Морено, «при зверненні до вищих рівнів спонтанної відповідності велике значення має витривалість суб’єкта при прийнятті непередбачених ситуацій та адекватної реакції на них»4. За результатами експерименту було виявлено «групу суб’єктів, яка не змогла пройти першу ситуацію, оскільки вони вибігали назовні, рятуючись чи закликаючи на допомогу.

сукупність форм людської діяльності свідомо орієнтованої на вирішення завдань

Значним виховним потенціалом проектної діяльності у вихованні соціальної активності старшокласників в позакласній роботі загальноосвітніх навчальних закладів та невідповідністю Рейтинг Кращих В Інтернеті змісту, форм та методів цієї роботи. Сутність поняття «соціальна активність особистості» досліджували Ю. Анікєєва , Л. Архангельський , А. Брушлінский , Л. Коннікова , А.

Одним із головних принципів функціонування місцевої громади є  (Кількість балів 1.

Людина живе в соціальному середовищі, яке найбільшою мірою визначає її розвиток. Рувінського, під час взаємодії із соціальним середовищем виявляється той чи інший вид активності особистості [195, с. На взаємозумовленості соціальної активності та соціальної відповідальності особистості наголошено у працях І.

Та антигуманістич. Мети, мати суспільно корисну та асоціальну спрямованість. Визначальна моральна основа А.

Яке з визначень найповніше визначає чим є волонтерство?  (Кількість балів 1.

Леонтьєв , B. Мерлін та ін. Формування провідних якостей особистості, її соціальної активності, здатності до взаємодії з навколишнім середовищем було предметом наукового пошуку В. Мордковича , О. У свою чергу, Є.

Демократичне суспільство та його цінності (ТЕМАТИЧНА РОБОТА)

За цих умов процес соціалізації визначає не тільки як свідоме засвоєння людиною готових форм і способів соціального життя, адаптації до середовища, а й набуття особистістю соціального досвіду, власного стилю життя . Аналізуючи зв’язок активності особистості з її потребами, Л. Орбан-Лембрик доходить висновку, що про активність можна говорити водночас як про форму прояву потреб людини, вияву її соціально-психологічних властивостей, так і про характеристику особистості як суб’єкта життєдіяльності . У такому контексті, на думку П. Разом з тим, необхідно враховувати, що активність особистості, якщо вона абсолютно не відповідає соціальним нормам і при цьому повністю ігнорує інтереси інших людей, набуває чітко вираженого деструктивного характеру. За справедливим зауваженням Г. Лейтц, «…сама собою спонтанність ще сприяє творчому процесу.