Вирощування квітів як бізнес: початковий капітал, рентабельність Все про гроші та бізнес

Разом, за приблизними підрахунками на будівництво і організацію теплиці для вирощування квітів вам доведеться витратити не менше 71 тис. Якщо у вас все виходить, заробите грошей і займіться будівництвом теплиці на шести сотках. Переглядаючи відео бізнесу в селі з нуля, в блоці, присвяченому вирощування квітів можна побачити, що підприємці також непогано заробляють і на продажу розсади. Власники заміських будинків і дачники з задоволенням купують петунію, фіалки і інші однорічники для озеленення присадибної території.

бізнес на розсаді квітів

Але прибуток, який він приносить, нестабільний і залежить від сезону. А ось свіжа зелень до нашого столу нам завжди можна. Щоправда, бізнес тут можна зробити лише на її вирощуванні в холодну пору року.

Наша країна, як і раніше, залишається територією дачників. Хтось містить присадибні ділянки заради насолоди. Адже ніщо не впливає так https://stratosblog.com/index.php/2022/07/19/page-48/ благотворно на людину, як робота із землею та турбота про зелені рослини. А для когось наявність городу чи саду є джерелом прожитку.

Основний критерій вибору приміщення – наявність електрики та опалення. Для багатьох квіти є незмінним атрибутом урочистостей і свят. Замість дорогого імпорту з Голландії та Еквадору останнім часом в Україні вирощування квітів має відчутне зрушення.

Варто також відзначити, що вуса полуниці теж користуються досить великим попитом. Якщо говорити про квіткових культурах, то тут найбільш поширена у продажу розсади петунії, цернобривцев, ромашки, троянди і багато іншого. Квіткова розсада затребувана не менше ніж овочева.

Вирощувати розсаду набагато вигідніше, ніж овочі. Але якщо ви зацікавилися цим бізнесом, готуйтеся до конкуренції в цій ніші з невеликими селянськими господарствами. Щорічно доведеться витрачатися на обігрів теплиці та добрива. Згідно зі словами досвідчених квіткарів, в рік на обігрів йде близько 15 тисяч гривень, на добрива і хімікати близько 10 тисяч гривень. Разом щорічні витрати становлять 25 тисяч гривень. Враховуючи ці фактори, вирощування розсади може бути рентабельним бізнесом. Розгляньте можливості розширення бізнесу, наприклад, шляхом введення нових видів квітів, надання послуг дизайну присадибної ділянки або створення власного квіткового магазину.

Знайдіть підходяще місце для вирощування розсади. Це може бути теплиця, парник чи грядка накрита агроволокном. Або будь-яке інше приміщення з достатнім доступом до світла, води та інших ресурсів. Пані Оксана посіяла вже 30 ящиків перцю для нового врожаю.

В Ужгороді попрощались із загиблим у війні захисником Романом Риляковим (ФОТО…

Якщо є зимова теплиця, що добре опалюється, то вирощувати розсаду з насіння можна прямо в ній. Це зручно, але при цьому дуже витратно, оскільки обігрів обійдеться дорого. У разі доречно створити розплідник і вирощувати розсаду у ньому. Головне – мати команду, друге плече, яке прикриє тебе за потреби, а також тверде бажання займатися саме сільським господарством.

Вирощування квітів в теплиці як бізнес

А за отриманням потрібного сертифіката вам потрібно звернутися до органів санітарної інспекції. Щоб уникнути проблем з податковою службою, свій бізнес на вирощуванні розсади краще зареєструвати як індивідуальне підприємництво. В даний час в усьому світі, в тому числі і в Україні, бурхливими темпами розвивається великий і малий бізнес. Важко уявити собі сучасні економічні відносини без приватних фірм, магазинів, кафе, ресторанів.

За сьогоднішніми цінами середня оранжерея арочного типу з полікарбонату коштує від 10 тис. Якщо брати готову теплицю 3х6, ціни починаються від тис. Руб.За готові стелажі доведеться заплатити близько 10 тис. На субстрат, хімікати і добрива доведеться виділити ще близько 5 тис. Далі бізнес-план теплиці з вирощування квітів буде розглянуто на прикладі розведення троянд.Ще одна стаття витрат – посадковий матеріал. Саджанці коштують від 80 до кількох тисяч руб., В залежності від сорту.

Гвоздика – квітка, який прийнято дарувати чоловікам на 23 Лютого, вручати на різних заходах і нагородження. Крім того, червона гвоздика повсюдно використовується для складання букетів для покладання до пам’ятників і під час похоронних церемоній. Якщо відкинути забобони, з точки зору бізнесу гвоздика – підходящий і досить вигідний для вирощування в теплиці квітка.Пік продажів гладіолусів доводиться на 1 Вересня. Ці величезні квіти дуже мило виглядають на тлі крихітних першокласників. Букет з гладіолусів – ідеальний варіант для привітання вчителя з днем ​​знань.